Premium Collectie

Resultaat 1–12 van de 27 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 27 resultaten wordt getoond

Onze Premium collectie bestaat gedeeltelijk uit hangmatten, loungers of relax stoelen en standaards voor hangmatten en hangstoelen.

Ze behoren allemaal tot de top uit het assortiment en op een groot aantal is een garantie van 5 jaar van toepassing bij juist gebruik.

Onze Premium hangmatten zijn allen afgewerkt met macramé. Dat is typisch voor de echte braziliaanse hangmatten. Door deze manier van afwerken ontstaat er een maximale spreiding. Wij zijn de enige, die al onze braziliaanse hangmatten zo afwerken. Onze concurrenten doen dat niet, want in de strijd om een zo goedloop mogelijke hangmat wordt dat meestal achterwege gelaten. Naast het feit dat door de macramé afwerking een optimale spreiding ontstaat, nemen wij ook niet het werk af van de vrouwen, die hierin zo bedreven zijn en hun geld ermee verdienen. Naast dat wij gaan voor kwaliteit en niet voor een zo goedkoop mogelijk product, werken wij in Brazilie met een partner, die uiterst goed voor zijn employees zorgt. Geen tijdelijk werk als seizoenarbeider, maar een vaste baan met een salaris dat aan de wettelijke normen voldoet en ruime doorbetaald vakantiedagen. Aan de hoge kwaliteit van de macramé afwerking kan men aflezen, dat dat met liefde gebeurt.

Ook gebruiken wij een groot aantal touwen aan het uiteinden van de hangmat en deze katoenen touwen zijn van een hoge kwaliteit. Dit vergroot het draagvermogen van de hangmat en draagt in samenhang met de macramé afwerking bij aan het comfort

Handgeweven hangmatten uit de Premium categorie zijn kostbaar en moeten met zorg worden behandeld. Niet in de regen hangen en het liefst onder een afdak of binnenshuis gebruiken. Zij zijn zo mooi en aantrekkelijk, dat zij ook binnenshuis een waar genoegen zijn om te gebruiken en naar te kijken. Zij geven een heel extra dimensie aan het huiselijk gebeuren. Onze garantie op deze hangmatten is 3 jaar. Niet omdat zij niet sterk zouden zijn, maar omdat men ze met zorg en liefde moet behandelen. Het zijn bijzondere objecten, waar door de wevers veel tijd aan is besteed.  Dat geld helemaal voor de exceptionele hangmatten van het Wayuu volk. Wij kopen al sinds 1992 hangmatten van hen. Het produceren van een top kwaliteit Wayuu hangmat, de Patuash of Cobweb neemt minimaal 3 maanden in beslag. Omdat wij al zolang deze hangmatten kopen, kunnen wij topkwaliteit onderscheiden van de meer middelmatige kwaliteit. Wij hebben een vaste groep wevers, waar wij blindelings op kunnen vertrouwen, maar wij zoeken de designs wel zelf met zorg uit. Elke Wayuu Patuash is uniek. Dat geldt ook voor de zeldzame Cobweb hangmat. Het motief in de Cobweb is als een spinneweb. Dat moet nare dromen tegenhouden. De Wayuu leven als het ware in hun hangmat. Ze zijn zo breed, dat men er gemakkelijk met 2 personen in kan, eventueel nog met de kinderen erbij. De Wayuu is een bijzonder volk, waar de kinderen de naam van de moeder krijgen. Eigenlijk is dat wel zo verstandig. Je weet maar nooit wie de vader is.

De standaards uit Premium categorie blinken uit door schoonheid en een hoog draagvermogen. Zij zijn geschikt voor binnen en buiten. Op deze standaards geven wij ook 5 jaar garantie op de onderdelen. Natuurlijk ook bij juist gebruik, maar zij zijn minder kwetsbaar dan onze hangmatten en Loungers/relaxstoelen uit ons assortiment Premium.

Op de loungers uit onze Premium categorie geven wij ook 5 jaar garantie, maar ook bij deze zei opgemerkt, dat ze niet in de regen mogen blijven hangen. Worden zij nat, dan moeten zij daarna goed drogen. Toch vinden wij dat de loungers het best tot hun recht komen op een overdekt terras of binnenshuis. In een standaard zijn zij ideaal. Dan kan men ze overal in en rond het huis neerzetten en het comfort van onze loungers is onovertroffen. Door het gebruik van comfortabele kussens en de vrijheid van bewegen, die men heeft in een hangende lounger, is dit het ideale relax object. De lounger vormt zich naar het lichaam en beweegt altijd ongemerkt mee met de ademhaling. Als men de benen intrekt, beweegt het voetgedeelte mee. Daar kan geen zogenaamde Lounger Stoel tegenop. Ouderen moeten oppassen niet ongemerkt in slaap te vallen. Zo ontspannen zijn onze loungers. Onovertrefbaar. Ook door het gebruik van 2 lagen stof. Dat geeft een ferme zit/lig en zakt men niet weg. Wij kunnen ze ook 1-laags maken, maar dan geeft dat toch een ander gevoel. Minder!

Onze leren loungers/relaxstoelen vallen in een andere categorie. Zoals van ons gewend, streven wij naar topkwaliteit en zo ook met onze leren loungers. Er hangt een stevig prijskaartje aan, maar het atelier dat ze voor ons maakt is absoluut TOP. Deze loungers gemaakt van zacht leer en verkrijgbaar in een tiental kleuren, zijn aan de achterkant afgewerkt met een hoge kwaliteit zacht corduroy in dezelfde toonsoort als het leren gedeelte. Het gebruik van deze twee materialen geeft iets extras

Anders is het met onze loungers/relaxstoelen gemaakt van Sunbrella, een materiaal van Dupont, dat speciaal voor buiten is ontwikkeld. Die mogen dus nat worden en behoeven niet gewassen te worden. Dupont beroept zich erop, dat Sunbrella geen vuil vasthoudt en dat men dat er gewoon af kan spoelen. Ook op deze loungers/relaxstoelen 5 jaar garantie bij juist gebruik.