Mexicaanse hangmat

Enig resultaat

Enig resultaat

De Mexicaanse hangmat staat bekend als één van de meest comfortabele hangmatten ter wereld. De (hand)geweven, luchtige structuur zorgt ervoor dat de mat de vorm van uw lichaam aanneemt, waardoor u er heerlijk in kunt relaxen. Kom meer te weten over deze bijzondere hangmat!

Gevlochten volgens eeuwenoude traditie

Al onze Mexicaanse hangmatten worden met de hand gemaakt op het schiereiland Yucatan in Mexico. Deze hangmatten worden daarom ook niet voor niets wel eens Yucatan of Maya hangmatten genoemd. De matten worden, volgens eeuwenoude traditie, gevlochten van sterk katoen. Hierdoor kunnen de grotere exemplaren van deze nethangmatten ook prima door meerdere personen gebruikt worden.

Mexicaanse hangmatten in alle maten

Bij ons vindt u Mexicaanse hangmatten in alle soorten en maten. Want waar de één houdt van knus met z’n tweeën in een hangmat, vindt de ander het prettiger om alleen te relaxen. Bij Marañon verkopen wij de volgende Mexicaanse hangmatten:

  • Eénpersoons hangmat
   Deze hangmat is geschikt voor personen tot 170 cm. Deze maat weegt ongeveer 1000 gram.
  • Matrimonial
   Voor een Europeaan van gemiddelde lengte, of voor twee personen. Deze hangmat weegt ongeveer 1250 gram. 
  • Familial
   Een hangmat met een extra breedte voor lange mensen of als een zeer comfortabele hangmat voor twee personen. Deze hangmat weegt ongeveer 1500 gram.
  • Matrimonial Especial
   Deze hangmat hebben wij in 2002 ontwikkeld. De dikkere draad heeft als resultaat dat de hangmat steviger én sterker is dan een traditionele Mexicaanse hangmat. Deze hangmat is geschikt voor één of twee personen en weegt ongeveer 2000 gram. 
  • Familial Especial
   Het extra dikke draad van deze hangmat zorgt voor meer stevigheid en een hoger draagvermogen. De familial is geschikt als hangmat voor lange mensen of als uitermate comfortabele hangmat voor twee personen. De hangmat weegt ongeveer 2500 gram. 

Relax-advies

In de Mexicaanse hangmat kunt u het beste overdwars gaan liggen, zodat het weefsel op de juiste manier ieder deel van uw lichaam ondersteunt. Door het open net is de hangmat iets kwetsbaarder dan andere hangmatten. Wees dus voorzichtig met bijvoorbeeld knopen of ritsen die aan de hangmat zouden kunnen blijven haken.

Zoek uw Mexicaanse hangmat uit

Kunt u niet wachten om heerlijk te relaxen in uw eigen Mexicaanse hangmat? Voor vragen kunt u terecht bij onze deskundige medewerkers.