Hangstoel Standaard

Toont alle 2 resultaten

Toont alle 2 resultaten

Wilt u een hangstoelstandaard kopen?

Marañon fabriceert en biedt reeds sinds 1995 hangstoelstandaards aan in verschillende materialen. De eerste serie hangstoelstandaars waren gemaakt van gepoedercoat metaal. De stoel wordt boven aan een haak gehangen en de stoel kan dan alle kanten op bewegen. Het nadeel daarvan is, dat de stoel gemakkelijk tegen het deel aanstoor, waar de hangstoel aan hangt. Ook hebben wij in onze winkels meegemaakt, dat de persoon in de standaard zo hard ging zwaaien dat de hele constructie naar voren viel. Wij hebben gezocht naar een andere oplossing en deze kwam in de vorm van houten stoelstandaards waarin de hangstoel aan twee kanten kan worden opgehangen.

Zo is de hangstoel helemaal vrij en kan men lekker naar achteren hangen of naar achteren bewegen zonder tegen een staander aan te stuiteren. Bovendien kan de stoel zo niet draaien, wat wij zelf wel heel prettig en stabiel vinden.

Wil men naar een andere kant kijken, dan kan de hangstoelstandaard eenvoudig worden omgedraaid en als men de hangstoel even van de haken haalt, kan de standaard op elke gewenste plek in de tuin, al of niet in de schaduw, worden gezet. Door deze gemakkelijke verplaatsbaarheid, kan de hangstoelstandaard ook in huis worden gezet, wat met de hoge standaards, waar de hangstoel aan 1 haak wordt gehangen, nauwelijks kan. Bovendien zijn de hoge standaards veel moeilijker te verplaatsen en moet men oppassen niet met standaard en al om te vallen.

Hangstoel standaards binnen gebruiken

Onze houten hangstoelstandaards doen het ook heel goed binnenshuis en met onze mooie hangstoelen kunnen zij uw interieur een heel eigen dimensie geven. Wel moet er rekening mee worden gehouden, dat de standaards wel vrij omvangrijk zijn en een heel opvallende verschijning zijn in uw interieur. Voor de zolder of serre zijn ze een welkome aanvulling en met ons grote assortiment hangstoelen is er voor elke beurs wel iets te vinden.

Wij brengen nu twee soorten hangstoelstandaards op de markt.

Hangstoelstandaard Panda gemaakt van bamboe.

De Panda hangstoelstandaard is gemaakt van geperst bamboe door een zeer gespecialiseerd bedrijf in China. Wij hebben sinds de introductie van deze hangstoelstandaard in 2008 nooit klachten over deze standaard gehad. De hangstoel kan worden opgehangen aan haken op de staande delen, die op twee posities kunnen worden geplaatst. Daardoor kan elke hangstoel of lounger aan deze hangstoel standaard worden opgehangen. Zij zijn eenvoudig met schroeven die in busjes vallen uit elkaar te halen of in elkaar te zetten. De koppelstukken zijn van gepoedercoat metaal. Het pakket bestaat uit een doosje met de metalen stukken van 33x33x17cm en een lange platte doos van 165x24x7cm waar de bamboedelen in zitten. Het draaivermogen van deze standaard is 140kg en de standaard kan de hele zomer buiten staan. De hoogte van de standaard is 165cm, diepte 115cm en het breedste deel aan de bovenkant 150cm en beneden 100cm. Het gewicht is 14kg. In de winter kan dat ook, maar wij raden aan hem even uit elkaar te schroeven. Wij zijn producent van deze standaard en hebben dus altijd losse onderdelen in huis, mocht dat nodig zijn.

Hangstoelstandaard Arc gemaakt van FSC larikshout.

Onze nieuwste standaard is de Arc Hangstoelstandaard. Deze is gemaakt van in lagen geperst larikshout. De houten delen zijn 6x7cm dik en daardoor ontstaat een zeer sterke constructie, waar weinig beweging in zit en kan deze standaard een gewicht tot 200kg aan. De houten delen zijn met stopschroeven aan elkaar geschroefd, waardoor ze niet los kunnen gaan zitten. Deze standaard heeft een gewicht van 20kg. Het is raadzaam bij het verplaatsen van deze standaard eerst de hangstoel of lounger uit de standaard te halen. Als men de standaard dan laag aan beide zijden optilt, kan hij overal naartoe verplaatst worden.Deze standaard staat ook in een modern interieur heel fraai. Lariks is een mooi waterbestendige houtsoort, die ook wordt gebruikt voor de bouw van sloepen. Aangezien wij producent zijn van deze hagnstoelstandaard zijn vervangende onderdelen altijd verkrijgbaar.

Hangstoel met standaard kopen.

Bent u ook op zoek naar een hangstoel die met een standaard komt dan leveren wij ook complete sets. All onze hangstoelen zijn geschikt voor gebruik met de Panda en Arc hangstoelstandaards. Bekijk ook onze hangstoel met standaard aanbiedingen.