Hangmatten

Resultaat 1–12 van de 55 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 55 resultaten wordt getoond

Hangmatten kopen? Bij Maranon bent u aan het juiste adres. Geen Chinese of Indiase namaak, maar degelijke hangmatten van de originele productie gebieden in Zuid-Amerika

Bij Maranon verkopen wij heel veel verschillende soorten. Hierdoor zit er zeker één tussen, die helemaal past bij uw smaak. Een hangmat is ideaal om in te liggen en helemaal tot rust te komen na een dag hard werken.
Daarnaast zijn zij eenvoudig op te hangen en goed voor de gezondheid. Een hangmat ondersteunt het hele lichaam en vormt zich ook helemaal naar de rug. Mensen met rugklachten hebben daar veel baat bij . Het lichaam zal zich volkomen ontspannen. Zorg wel dat u er in de juiste houding in ligt. Diagonaal is het meest ontspannen en zeker aan te raden als u rugklachten heeft. Daarnaast kunt u zelf een goede ontspannen houding vinden.

Als de hangmat wat hoger wordt opgehangen, kunt u er met uw rug naar het ophangpunt toe, gemakkelijk in zitten. Zorg wel dat als u in het midden van de hangmat gaat zitten, de voeten wel plat op de grond kunnen staan en de hoek bij de knieen ongeveer 90 graden is. Dat maakt het uitstappen gemakkelijk.

Wilt u het hele jaar gebruik maken van uw hangmat?

U kunt ze ook uitstekend binnen gebruiken. Hang hem in de woonkamer of slaapkamer tussen de muren of aan het plafond en als u de hangmat niet gebruikt kunt u deze weer makkelijk opbergen (ideaal logeerbed). Ook voor het bevestigen in huis zijn er verschillende ophangsystemen leverbaar.
Bent u ook een echt buitenmens? En vindt u het heerlijk om buiten in uw tuin of op het balkon te zitten en te genieten van de zon? Dan is een hangmat van Maranon iets voor u.

Maranon heeft een ruim aanbod hangmatten

Maranon heeft veel verschillende soorten. Zo kunt u kiezen uit diverse maten en kleuren. Wist u dat u niet alleen of met z’n tweeën, maar zelfs met uw hele familie in een hangmat kan liggen?

Wij maken het liefst geen onderscheid tussen éénpersoons en tweepersoons hangmatten.

Hoeveel personen er in kunnen, hangt af van de breedte en van het draagvermogen. Bovendien speelt de lengte van de personen een belangrijke rol. Wij gaan er vanuit dat men in een hangmat altijd diagonaal moet kunnen liggen om de meest ontspannen houding aan te nemen, maar vanzelfsprekend heeft ieder de keus om er op zijn eigen manier in te gaan liggen of zitten.

Voor personen tot 160cm lengte raden wij Medium aan. Voor personen van 160-170 Large en voor personen van 175-190cm lengte raden wij een XL aan en voor personen langer dan 195cm de Gigant. Dit is slechts een advies. Als men geen waarde hecht aan het diagonaal kunnen liggen in een hangmat, kan men altijd een kleinere maat nemen, maar dit zal minder comfortabel zijn dan er diagonaal in liggen.

LET OP HET DRAAGVERMOGEN.

Hangmatten met een draagvermogen onder de 140kg beschouwen wij als zwak, die snel stuk kunnen gaan. Ons advies is om altijd een hangmat te kiezen met een draagvermogen van minimaal 180kg als men er alleen in gaat en voor 2 personen met een draagvermogen van minimaal 250kg. Zowel de medium, Large, XL of Gigant kan als éénpersoons hangmat worden gebruikt, maar let wel op uw lengte en gewicht. Wij geven voor al onze hangmatten het draagvermogen aan. Voor personen, die zwaarder zijn dan 80kg, raden wij altijd hangmatten aan met een draagvermogen van minimaal 200kg. Een ander belangrijke factor, zijn het aantal scheerlijnen aan de uiteinden van de hangmat. Wij gaan bij onze Large hangmatten altijd uit van 24 dubbele lijnen (48 dubbel geteld) en rond de 32 linnen(64 lijnen dubbel geteld) voor onze XL. De Gigantes hebben nog meer lijnen. Wel is het van belang, dat de lijnen van goede kwaliteit zijn en dat kunnen wij garanderen.

Natuurlijk is de kleur ook belangrijk.

De ene kleur zegt iets heel anders dan de andere kleur. Een regenboog hangmat kan uw tuin direct opfleuren, terwijl een blauwe wat meer rust in uw tuin brengt. Alle kleuren en patronen zijn bij Maranon beschikbaar dus er is gegarandeerd een hangmat die aansluit bij uw smaak en tuinontwerp.

Zuid-Amerikaanse hangmatten van hoge kwaliteit.

Weet u wat zo bijzonder is aan onze hangmatten? Deze worden al sinds 1981 gemaakt in Zuid-Amerika, door échte vakmensen. Hierdoor bent u ook verzekerd van een hoge kwaliteit en krijgt u drie jaar garantie op uw gekochte hangmat. Heeft u het prachtige Zuid-Amerika al eens bezocht? Dan kunnen wij ons voorstellen dat u een hangmat wilt uit de Braziliaanse, Mexicaanse of Colombiaanse collectie. Deze hangmatten worden in de betreffende landen vervaardigt waardoor u een stukje Brazilië, Mexico of Colombia naar Nederland haalt. Wij importeren direct uit deze landen en daarom kunnen wij de hangmatten altijd voor de beste prijs aanbieden! En aan al onze hangmatten is door de mensen die ze maken veel tijd besteed Wij dragen er zorg voor, dat onze partners in de betreffende landen hun werknemers juist behandelen en hen een eerlijk loon betalen. Wij kennen al onze partners persoonlijk en spreken ook hun werknemers en die zijn die zeer te spreken over hun werkgever.

Fair trade producten uit Brazilië.

Wij produceren ook hangmatten in Brazilië met macramé afwerking. De macramé wordt ambachtelijk gevlochten in de Falfelas van Noord Brazilië. Hierdoor bieden wij werk voor de families in de armste bevolkingsgroepen van Brazilië. Al onze producten zijn fair trade en betalen wij een gepast loon.. Daarnaast geeft een macramé afwerking tussen de touwen en het ligvlak niet alleen een mooiere uitstraling maar doet ook het draagvermogen en lig comfort verbeteren en zorgt het voor een betere spreiding. Wij kiezen altijd voor 5 rijen macramé in plaats van 3 rijen, hetgeen de beste spreiding en het mooiste effect geeft en de macrame vlechter ook meer oplevert. Daar willen wij niet op besparen

Handgeweven Colombiaanse hangmatten

Maranon heeft unieke handgeweven hangmatten uit Colombia, die met synthetische kleurstoffen of met natuurlijke kleurstoffen geverfd zijn. Wij laten onze wevers de vrijheid om kleurcombinaties te maken die zij mooi vinden. Daarom is elke hangmat een uniek exemplaar. Alleen dit is het bewijs, dat de hangmaten echt handgeweven zijn. Het is geen loze kreet. Ook weven deze vaardige wevers prachtige babyhangmatjes, die gekleurd zijn met natuurlijke kleurstoffen. Er komt niets chemisch aan te pas.

Bij ons zijn de hangmatten, die wij handgeweven noemen, ook helemaal handgeweven en plakken wij dit predicaat niet op hangmatten, waar alleen de koorden aan het uiteinde met de hand zijn aangezet. Een goede hangmat met de hand weven, kost veel tijd en daarom zijn onze handgeweven hangmatten niet goedkoop. Wij betalen onze wevers goed. Dat hoort zo en daarom werken zij al 30 jaar met ons.

Tot wel 5 jaar garantie!

Door onze ruime 30 jaar ervaring hebben wij een netwerk ontwikkelt van alleen de beste kwaliteit producenten. Onze hangmatten worden allemaal op ambachtelijke wijze gemaakt van de meest hoogwaardige materialen. Bij juist gebruik kunnen onze Braziliaanse macramé hangmatten en colombiaanse handgeweven hangmatten tot wel 20 jaar meegaan. Daarom geven wij op onze braziliaanse macramé hangmatten 5 jaar garantie

Let erop, dat bij gebruik buiten de hangmat niet te lang nat blijft. Dit om de vorming van schimmels tegen te gaan. Door schimmelvorming kan de hangmat scheuren op de plekken waar de schimmel is ontstaan. Bij gebruik buiten is het belangrijk om de hangmat goed te drogen als die nat is geworden en om hem minstens 1x per jaar te wassen. Haal hem na de zomer naar binnen en zorg dat hij goed verzorgt wordt weggelegd ( niet in de schuur in verband met muizen) of hang hem op een leuke plek in huis op. Vooral kinderen vinden dat heerlijk maar natuurlijk ook volwassenen.

Katoen

Onze hangmatten zijn allen gemaakt van katoen. Wij hebben in de jaren negentig ook synthetische hangmatten laten maken, maar daar kregen wij veel klachten over. Polyester en andere synthetische garens vervormen namelijk en herkrijgen na het wassen niet meer hun oorspronkelijke vorm. Daarom gaan hangmatten gemaakt van synthetische materialen na verloop van tijd scheef hangen, omdat de persoon die het gebruikt de hangmat meestal eenzijdig belast.

Wij zouden met liefde bio katoen gebruiken, maar in Zuid Amerika wordt nauwelijks tot geen organic katoen geproduceerd. De bio katoen die gebruikt wordt in landen als El Salvador en Colombia wordt geimporteerd uit USA of Turkije. Niet echt een stimulans voor de boeren aldaar om over te stappen naar biologisch gekweekt katoen. In Brazilie kopen wij al sinds 2002 heel bijzondere hangmatten gemaakt van gekleurd katoen, dat in die kleuren groeit. Deze katoen is biologisch, maar voor de kleine boeren, die deze katoen produceren, is het veel en veel te duur om een officieel Bio label te krijgen. Dat kost vele duizenden dollars.

Ook maken wij geen hangmatten van gerecycled katoen, omdat daar altijd een percentage synthetische draad aan is toegevoegd. Dit omdat het doek zogenaamd zelfdragend moet zijn en dus moet voldoen aan bepaalde normen. Door de korte vezels, die van gerecycled katoen overblijven, is de draad, die alleen van deze katoen gemaakt wordt, niet sterk genoeg. Bij belasting scheuren de draden. Een hangmat is wat anders dan een kledingstuk. Recycled katoen geeft ook meer stof af en kan hierdoor onplezierig zijn voor mensen met allergieën.

Als deze met synthetische garens versterkte hangmatten weer gerecycled worden, dan worden de draden weer verder in kleine vezels verdeeld, waardoor er steeds meer minuscuul synthetische materiaal in onze leef omgeving komt.

Wij gebruiken zo min mogelijk producten uit de olie industrie. Laten we zorgen voor een mooie wereld, waarin veel duurzame goederen worden geproduceerd.

Maranon: dé hangmatten winkel van Nederland en België

Bij Maranon verkopen wij heel veel verschillende soorten hangmatten. Hierdoor zit er zeker een hangmat tussen die helemaal past bij uw smaak. U kunt onze collectie online bekijken. Mocht u twijfelen over welke hangmat het beste bij u past? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers voorzien u graag van deskundig advies!