EU flag

USA flag France flag German flag Nederland flag Italia flag Ireland flag

Mexicaanse hangmatten

De Mexicaanse hangmatten komen uit het schiereiland Yucatan waar zij volgens eeuwen oude tradities de hangmatten met de hand maken. Al onze hangmatten uit Mexico ook wel Maya of Yucatan hangmatten genoemd, zijn van katoen met een uiteinde van nylon. De hangmatten zijn heel luchtig door de open net structuur. en liggen zeer comfortabel.

De Mexicaanse hangmat is het meest comfortabel als u er overdwars in gaat liggen zodat het weefsel op de juiste manier ieder deel van uw lichaam kan ondersteunen. Door zijn open net is deze hangmat kwetsbaarder dan de dichte stof hangmatten uit bijvoorbeeld Brazilië of Colombia. Wees daarom voorzichtig bijvoorbeeld met knopen, deze kunnen gemakkelijk achter een draad blijven hangen.

De Mexicaanse net hangmatten komen in 3 maten en 2 kwaliteiten:

• Éénpersoons hangmat: Deze hangmat is geschikt voor personen tot 170 cm. In Mexico wordt deze hangmat Double genoemd maar voor ons Europeanen is dit toch echt een kleine hangmat voor één persoon. Deze maat weegt ongeveer 1000 gram.

• Matrimonial: Voor een Europeaan van gemiddelde lengte of 2 personen. Deze hangmat weegt ongeveer 1250 gram.

• Familial: Een hangmat met een extra breedte voor lange mensen of zeer comfortabel voor 2 personen. Deze hangmat weegt ongeveer 1500 gram.

• Matrimonial Especial: Wij hebben deze hangmat in 2002 ontwikkeld met een dikkere draad met het resultaat dat de hangmat steviger en sterker is dan een traditionele Mexicaanse hangmat. Deze hangmat is geschikt voor één of twee personen en weegt ongeveer 2000 gram.

•Familial Especial: Extra dik draad voor meer stevigheid en hoger draagvermogen. De Familial maat is geschikt voor lange mensen of uitermate comfortabel voor 2 personen. Deze hangmat weegt ongeveer 2500 gram.

 • Foto-tabel Lijst

  Van hoog naar laag sorteren

  7 artikel(en)

  Foto-tabel Lijst

  Van hoog naar laag sorteren

  7 artikel(en)