Hangmat Standaard

Enig resultaat

Enig resultaat

Wilt u graag na een lange dag werken helemaal ontspannen in een hangmat maar heeft u geen bomen in uw tuin of geen ruimte aan uw muur om deze op te hangen? Dan heeft Maranon de oplossing voor u! Wij hebben namelijk hangmat standaarden in verschillende maten en materialen. Het voordeel van een hangmat standaard is dat u deze op iedere gewenste plek kan plaatsen. Dus zoek snel een standaard uit voor uw hangmat en laat het genieten beginnen!

Ruim aanbod hangmat standaarden

Maranon heeft verschillende soorten standaarden voor uw hangmat. Houdt u van een natuurlijke uitstraling? Dan kunt u kiezen voor standaard gemaakt van hout of bamboe. Wilt u liever een standaard met een moderne uitstraling? Dan is een aluminium of metalen standaard echt iets voor u! Maranon heeft diverse ontwerpen waaruit u kunt kiezen zodat er altijd een standaard is die bij uw tuinontwerp past. Welke u ook kiest, al onze standaarden zijn weersbestendig waardoor ze jarenlang mee zullen gaan.

Past mijn hangmat wel in een standaard? Deze vraag heeft u zich vast gesteld, maar wij kunnen u geruststellen. Maranon heeft vele standaarden in verschillende maten. Hierdoor is er altijd een standaard waarin uw hangmat past. Van familie tot eenpersoons hangmatten of van tweepersoons tot XL short hangmatten: bij Maranon bent u aan het juiste adres!

Soorten Hangmat Standaards

Hangmatstandaard komen in verschillende maten en materialen. Het is belangrijk eerst te kijken hoeveel ruimte u vrij heeft om een hangmatstandaard neer te zetten. Op basis daarvan kunt u besluiten welke maat voor u geschikt is.

Metalen hangmat standaards

Hangmatstandaard Universeel

Het meest commerciele en bruikbare model is de verstelbare hangmatstandaard. Onze verstelbare hangmatstandaard kan zowel gebruikt worden voor onze Large, XL en Gigant hangmatten. Het draagvermogen is 160kg. Dit type standaard is vrij eenvoudig te demonteren. Het volstaat er meestal om alleen de staanders er uit te halen en dan het onderstel tegen een muur of schutting te klappen. Zo kan hij weer snel worden opgebouwd. Onze universele standaard heeft een voet van 120cm lengte, zodat hij goed stabiel is.
De poedercoating geeft bescherming tegen vocht, maar hij moet in de winter worden gedemonteerd en droog worden weggezet.

Aluminium standaard Alu Arc

Dit is een standaard uit het hoge segment geschikt voor al onze Large en XL hangmatten.. De standaard is gemaakt van aluminium en daarna gepoedercoat. Daardoor kan hij niet oxideren ( aluminium geeft een laagje witte roest). Omdat aluminium licht is en niet vervormt, is deze aluminium standaard heel gemakkelijk te monteren en te demonteren. Wij gebruiken roestvrij stalen schroeven en haken om roestvorming tegen te gaan. De standaard is door zijn relatieve lichte gewicht eenvoudig te verplaatsen en heeft een draagvermogen van 200kg.De voet heeft een breedte van 150cm en daardoor is de standaard heel stabiel en waait niet gemakkelijk om. Aluminium wordt niet aangetast door vocht en daarom kan de standaard het hele jaar buiten staan. Toch raden wij aan de standaard in de winter droog weg te zetten. Omdat hij heel eenvoudig te demonteren is, is dat niet meer dan 5 minuten werk Wij geven 5 jaar garantie op deze standaard. Hij wordt geleverd in een kartonnen doos van 205x 40x12cm.

Houten hangmatstandaards

Een houten hangmatstandaard van hoge kwaliteit is een prachtig product. Wij maken onze houten standaards van lariks en dat is een houtsoort, dat ook wordt gebruikt voor het bouwen van boten, dus waterbestendig is. De houten standaard is zwaarder dan die van aluminium, maar heeft een andere, warme uitstraling. Omdat hout altijd vervormt, is het iets moeilijker om hem te demonteren dan die van aluminium, maar als hij droog is, kan dat ook zonder probleem. Dan moet de standaard wel van een goede houtsoort zijn gemaakt.
Let altijd op wat voor type hout er wordt gebruikt. De aanduiding ‘Houten Standaard’ is niet voldoende

Arc hangmatstandaard van lariks hout

Onze Arc standaard heeft een afstand van 390cm tussen de haken en een hoogt van 168cm tussen de haken en de grond. Daar kunnen onze large en XL hangmatten tussen worden opgehangen. Wij raden aan de hangmatten die korter zijn te verlengen met een stuk hempex touw. Gebruik van metalen ketting leidt toch onaangenaam gerammel. Met onze knopenkaart kunt u dan de schootsteek gebruiken, waarmee de hangmat heel eenvoudig in de hoogte instelbaar is. Zo kan de hangmat als er kinderen in spelen eenvoudig lager worden opgehangen en bij volwassenen hoger, afhankelijk van de lengte van de benen. Het is heel belangrijk, dat de hangmat niet te laag hangt. De knieen moeten in een hoek van ongeveer 90 graden staan om het uitstappen niet te moeilijk te maken. Dat kan vooral voor oudere mensen een probleem zijn Zie ons instructiefilmpje. Door het gebruik van touw met onze knoop blijft de hangmat ongeschonden. Wij leveren de Arc hangmatstandaard met roestvrijstalen onderdelen en een mooie roestvrij stalen haak. Gebruik altijd touw of deze roestvrij stalen haak, zodat de hangmat altijd vrij heen en weer kan bewegen en er geen slijtage aan het hangmatoog optreedt. De voet van deze Arc is 150cm breed, zodat hij heel stabiel is en niet snel omwaait. Bij lichte standaards is dat snel een probleem. Daarbij speelt de breedte van de voet een grote rol. Al onze houten producten, dus ook onze Arc Hangmatstandaard heeft een FSC keurmerk, wat betekent, dat het hout, dat er voor wordt gebruikt van bomen uit bossen komt waar niet willekeurig kan worden gekapt en die worden gecontroleerd door de FSC organisatie. Wij stellen deze eis al vanaf 1994, de begintijd van het nadenken over willekeurige kap en omstreeks het jaar waarin het FSC keurmerk werd ingesteld. Ook op deze standaard geven wij 5 jaar garantie.

Koop nu uw standaard bij Maranon

Bent u nieuwsgierig geworden naar ons assortiment? Mocht u twijfelen over welk standaard het beste bij uw hangmat past of wilt meer informatie over ons assortiment? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers voorzien u graag van deskundig advies!