Exclusieve Collectie

Resultaat 1–18 van de 22 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–18 van de 22 resultaten wordt getoond

Dit zijn onze zeer exclusieve hangmatten en loungers. De hangmatten in de exclusieve collectie worden allemaal in Colombia en/of Venezuela  gemaakt. Sinds 1992 werken wij met een groep vaste wevers en weefsters, die unieke hangmatten weven op eenvoudige weefgetouwen. Deze hangmatten zijn vanuit katoen garen strengen helemaal met de hand geverfd en tot bijzondere hangmatten gemaakt. Daar komt geen industriele weefmachine aan te pas. Als wij een hangmat omschrijven handgeweven, dan betekent dat, dat de gehele hangmat handgeweven is en niet dat alleen de uiteinden handmatig in elkaar worden geknoopt. Vaak is dat wel het geval. In dat geval zijn al de hangmatten uit een dergelijke collectie allemaal identiek. Onze handgeweven hangmatten zijn ieder uniek. Geen enkele hangmat is gelijk aan een andere. En er is veel tijd besteed aan het fabriceren van dergelijke hangmatten. Ten eerste worden de draden geverfd. Met synthetische verf is dat nog vrij gemakkelijk, maar onze hangmatten, die met natuurlijke verfstoffen worden geverfd, eisen veel tijd. Er moeten planten, wortels, bast of andere natuurlijke materialen worden getrokken om tot een gekleurd verfbad te komen en dan worden de katoenen draden minstens 20 minuten in dit bad ondergedompeld, vaak bij hoge temperaturen.  Sommige garens worden in meerdere kleuren geverfd door steeds stukjes van de streng onder te dompelen in een kleur. Daarna worden die zo geweven, dat de dezelfde kleuren bij elkaar komen en het zogenaamde IKAT effect ontstaat. In dit geval is de gehele draad gekleurd. Bij industrieel IKAT, is de print op het doek geprint. Zo een print mag geen IKAT heten

Daarna worden de garens tot hangmatten geweven en dat is een proces van een week.  Onze weefsters zijn bijzonder bedreven in het combineren van de kleuren. En er zijn werkelijk geen 2 hangmatten gelijk, al streven wij ernaar de bestelde hangmatten wel ongeveer in de kleur en het design te laten zijn van de op onze website afgebeelde modellen.

Een ander type handgeweven hangmat zijn de Patuash hangmatten van de Wayuu indianen. Zij hebben het weven van de hangmat tot een werkelijke kunst verheven en hun hangmatten worden tot de absolute top beschouwd. Het weven van een dergelijke hangmat kan tot 3 maanden duren. Wij werken met een fantastische groep weefsters, die schitterende hangmatten, Chinchorros genoemd, maken. De franjes aan deze hangmatten zijn van een uitzonderlijke kwaliteit en schoonheid. Nergens wordt de kwaliteit en schoonheid van deze hangmatten geevenaard. De meesten zijn dubbel geweven, omdat het in de streek, waar deze Wayuus zich bevinden, de nachten vrij koud kunnen zijn en de kou komt van onder de hangmat vandaan. Daarom is het in koudere gebieden aan te raden, dat als men in de hangmat wil slapen, een deken of doek onder het lichaam te leggen.