Colombiaanse hangmatten

Resultaat 1–12 van de 18 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 18 resultaten wordt getoond

Hangmatten uit Colombia zijn zeer mooi en meestal handgemaakt. De meest exclusieve autentieke hangmatten ter wereld zijn de Wayuu hangmatten. De hangmatten van het Wayuu volk zijn zeer uniek en het kost ongeveer 4 maanden om een zeer mooi exemplaar te maken. Naast de hangmatten maken ze ook goedkoperen exemplaren maar deze zijn onvergelijkbaar met de traditionele hangmatten uit de Marañon collectie.

Wij produceren al 30 jaar de Momposina serie. Deze autentieke hangmatten zijn zeer aantrekkijk om in huis op te hangen maar kunnen natuurlijk ook in de tuin. De Momposina hangmat kost ongeveer 2 weken handarbeid en is geverfd met natuurverf verzameld in het tropisch regenwoud in Colombia. De met natuurverf geverfde hangmatten zijn zon bestendig en kunnen tegen water, maar bij katoenen hangmatten altijd opletten, dat ze niet lang nat blijven om schimmel te voorkomen. Regelmatig wassen is een goede oplossing. In Brazilie zie je ze naast de spijkerbroeken aan de waslijn hangen. Altijd wassen op handwarm water of met koud water. Voor de handgeweven hangmatten raden wij Dry Cleaning aan.

Ook maken wij de handgeweven Momposina Collectie met garens, die synthetisch geverfd zijn. Aangezien dit verfproces handmatig gebeurt, raden wij aan deze met synthetische verf behandelde hangmatten niet in de regen te laten hangen en chemisch te laten reinigen. Een voordeel van deze zeer kleurige hangmatten is, dat zij niet zichtbaar vuil worden en is een reiniging om de paar jaar voldoende.

De Yaguas serie is de commerciële Colombiaanse hangmat die wij al sinds de 80e jaren produceren. De hangmat wordt machinaal geproduceerd en alleen de koorden aan de uiteinden worden met de hand aangezet. Daarom zijn deze hangmatten vele malen goedkoper dan de handgeweven hangmatten. Deze maatvoering is kleiner dan de meeste van onze hangmatten en is daarom ook een stuk goedkoper. De Yaguas Medium is één persoons en behoort niet tot onze premium hangmatten. Wij geven op de Yaguas hangmat daarom 2 jaar garantie op breuk en niet 5 jaar zoals op onze handgeweven hangmatten